Dropbox – opslag

dropboxDropbox maakt het heel eenvoudig om bestanden te delen met al je computers en vrienden. Het werkt als een gewone folder die je kunt plaatsen ergens op je computer, zodra je een bestand in deze map stopt word hij direct geüpload. Deze bestanden kun je vervolgens weer delen met anderen die je eenvoudig kunt uitnodigen voor een bepaalde folder, wat erg handig kan zijn als je gezamenlijk aan een project werkt.
De bestanden zijn ook online toegankelijk door middel van een eenvoudig te gebruiken web interface die ook een galerij functie biedt om makkelijk en snel je foto’s te laten zien. En als je per ongeluk iets weg gooit kun je het altijd weer ongedaan maken, dus je bestanden zijn altijd veilig.

Meld je aan via onderstaande link en verdien zo extra 250 MB ruimte. Je doet mij er een plezier mee want ook ik krijg dan 250 MB extra. Wanneer je Dropbox hebt geïnstalleerd kan je zelf weer uitnodigingen versturen en verdien je tot maximum 8 GB aan extra opslag.
https://www.getdropbox.com/referrals/NTExMjcyNjU5

Nieuws van Dropbox – April 2012
Dropbox kondigt aan aan dat het zijn gratis opslagruimte verdubbelt. Voor iedere vriend die je uitnodigt en die zich registreert, krijg je allebei 500 MB schijfruimte.

Als je een gratis account hebt kun je 32 vrienden uitnodigen voor een totaal van 16 GB extra ruimte. Eigenaars van een Pro-account verdienen dan weer 1 GB per uitgenodigde vriend – dat maakt 32 GB in totaal. Heb je in het verleden al vrienden lid gemaakt? Geen probleem, zeggen ze bij Dropbox: elke complete referral wordt spoedig omgezet.

Installatie Dropbox.

Ga naar de officiële website van Dropbox en download daar de file die jij nodig hebt. Wanneer je de .deb van Ubuntu neemt (hoogstwaarschijnlijk is dat degene die je nodig hebt) klik je daar dus op en sla de file op. Normaal gesproken komen downloadfiles terecht in je Downloadmap, tenzij je dat zelf ooit veranderd hebt. Ga dan naar die map en open de gedownloade file met GDebi pakketinstallatie. Wanneer deze niet zelf opent wanneer je op de file klikt, dan moet je deze even via je rechtermuisknop aanklikken. Dropbox file

Er opent zich een venster van het GDebi pakketinstallatie en wanneer je geen foutmelding krijgt, dan klik je rechtsboven op Pakket installeren. Wanneer dit is gebeurd, dan vind je Dropbox terug in het menu onder Internet.

Dropbox file1

Zaak is nu om een account aan te maken. Heb je meerdere pc’s in huis, dan is het uiteraard handig om op alle pc’s deze Dropbox te installeren, zodat je ten alle tijde via welke pc dan ook, bij je files kan komen. Je kan inloggen op elke pc met het aangemaakte account.

Als alles goed is gegaan, dan zie je Dropbox ook terug in Nautilus, zie het plaatje hieronder.

Dropbox file2Vergeet niet om jezelf aan te melden via deze link: https://www.getdropbox.com/referrals/NTExMjcyNjU5

Op deze manier doe je ons beide plezier, omdat we beiden wat extra ruimte erbij krijgen!

Maar er zijn meer manieren om extra ruimte te krijgen:
* Als je de verbinding legt met Facebook kun je eenvoudig bestanden delen met je vrienden: 125 MB
* Door verbinding te maken met je Twitter-account en je vrienden een tweet stuurt om Dropbox te gebruiken: 125 MB
* Door met je Twitter-account Dropbox te volgen: 125 MB
* Door Dropbox te vertellen waarom je Dropbox zo prettig vindt via de website: 125 MB

Upgrade naar betaalde pakketten:
* 50 GB – $9,99 per maand of $99,- per jaar
* 100 GB – $19,99 per maand of $199,- per jaar
* Teams (1 TB+) – vanaf $795 voor 5 gebruikers

Veel plezier met Dropbox!