Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus nu verkrijgbaar

Just Vecht, Paul Matthijsse en Kirsten Roth-Koch hebben in samenwerking met de uitgever een boek geschreven: Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus.

Op de website van uitgever Academic Service vind je naast de gebruikelijke inleiding een link naar het inkijkexemplaar van 20 pagina’s en de link naar alle online materiaal voor de talrijke oefeningen: Inkijkexemplaar

Die eerste 20 pagina’s beslaat het eerste stuk van het hoofdstuk over GIMP en lijkt voor mensen die voor het eerst met GIMP aan de slag willen al heel nuttig. Het hoofdstuk over GIMP eindigt overigens pas bij pagina 48, dus er valt over alleen al GIMP nog heel veel meer te lezen en te leren.

Veel plezier met dit boek!

Voor de liefhebbers: een bijpassende boekenlegger om te downloaden (zelf te printen): http://is.gd/4ySXxH
Uitsnijden doe je het gemakkelijkste met een breekmes en een liniaal. Niet doorsnijden tot de rand, want dan valt de boel uit elkaar!

Aanvullend op het boek zijn er twee WordPress blogs gestart met nieuws en weetjes op het gebied van Inkscape, resp. Scribus: https://basiscursusinkscape.wordpress.comhttps://basiscursusscribus.wordpress.com

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Desktop, Handleidingen, How-To/Tips, Laatste nieuws, Linux, Nieuwsbrieven, Steunpunten, Update. Bookmark de permalink.