Stem tegen het hackvoorstel

Stem tegen het hackvoorstel

De Tweede Kamer stemt in de week van 12 december over een nieuwe wet: het hackvoorstel. Hiermee mag de politie onder andere inbreken op laptops, tablets en smartphones. Dat willen ze doen via foutjes in de software; een soort openstaande achterdeuren die niet in één specifiek apparaat zitten, maar in alle zelfde type apparaten.

Zo wil de politie Nederland veiliger maken, maar ze maken het juist onveiliger. De politie krijgt er namelijk belang bij om openstaande achterdeuren op een kier te laten staan om verdachten te kunnen hacken. Gebruik jij bijvoorbeeld hetzelfde type telefoon als een verdachte? Dan blijft jouw achterdeur dus ook openstaan. En die kunnen niet alleen worden gebruikt door de politie, maar ook door criminelen.

D66 en Groen-Links hebben een wijziging van het voorstel voorgesteld waarbij die kwetsbaarheden niet meer gebruikt mogen worden. Dat is goed nieuws! Nu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat andere politieke partijen dat amendement steunen.

Voor ons Linux gebruikers is het net:
Ubuntu/Linux bevat net zo goed als Windows/software kwetsbaarheden en kan worden gehacked.

Als de overheid (politie) kwetsbaarheden melden kunnen er veiligheidsupdates worden gemaakt maar als de overheid kwetsbaarheden geheim houden blijft het onveilig.

Stem tegen het hackvoorstel
https://stophethackvoorstel.nl/

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: